Најновије

ЛОЗНИЦА НА НОГАМА! Велики протест провит копања Рио Тинта у целој Србији

У Лозници се данас одржава још један протест грађана због намере власти да дозволи отварање рудника литијума у долини Јадра. У организацији Савеза еколошких организација Србије (СЕОС) протест у Лозници почео је у 17 часова испред Скупштине града. Како је најављено, скупу ће поред грађана и еколошких активиста присуствовати и представници свих опозиционих странака и покрета.

Слободан Станимировић из Завлаке казао је да пројекат Јадар није штетан, него више од тога - погубан по живот у Србији.

"За све што радите у Србији добићете по заслузи. Нисам стручњак у рударство, нисам учен ни обучен, али рударство је ушло у мој живот, нисам га тражио, ушло је и дошло је. Али како је дошло, отишло, не вратило се", рекао је Станимировић.

Како је казао, да је "тренутни в.д председника државе коректан, не би се десило да повуче закон па врати". "Пуј пике, не важи"! Да је Рио Тинто коректан, први документ би била студија утицаја на животну средину", додао је.

"Тог документа нема, можда ће видети светлост дана, али светлост разума никада", казао је и додао да је студија почела да се ради тек онда када се освешћени народ тргао и дигао.

Према његовим речима, они ту студију неће морати да ураде јасно и квалитетно.

"Пројекат није штетан него више од тога - погубан по живот у Србији, то се не може исправити. Погубност је крај", истакао је он.

Милан Пајић: Није нама Рио Тинто проблем, већ они који хоће да нас продају

Милан Пајић из организација "Мачва није на продају" казао је на протесту да "Рио Тинто није проблем", већ "они који хоће да нас продају".

„Сви знате шта нам раде, траже нешто од нас да продамо, једино што је вредно, што не може да се купи за новац. Ми то нећемо продати. Сведоци сте ове накарадне власти, где нас продају. Није нама Рио Тинто проблем, проблем су нам они који хоће да нас продају“, казао је на протесту у Лозници.

Кокановић: Где нам је домаћин, је л' болестан?

Златко Кокановић упитао је испред Градске управе у Лозници где је домаћин "куће", мислећи на градоначелника.

"Ова наша кућа три месеца нема домаћина и неће да нам кажу шта је с њим! Је л' болестан, је л' дао оставку, је л' уцењен да врати паре што је узео? Шта се дешава с тим човеком који нам је довео Рио Тинто пре 20 година у Лозницу", упитао је Кокановић.

БРУТАЛАН ПРОПУСТ РУСКИХ СЛУЖБА? Убијен близу Москве, командант јединице ССО знао много

Извор: Н1.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА