Најновије

РАЗВАЉИВАЊЕ НАТО ТЕХНИКЕ! Руска армија пржи све пред собом (ДЕТАЉИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ)

На Курском правцу руске снаге оствариле су напредак, ослобађајући источни део села Љубимовка. Истовремено, у околини Кременог одвијају се интензивне борбе, у којима су руски јуришници у жестоком окршају уништили украјински тенк који је претходно оштетио њихов оклопни транспортер (БТР).

Главне тачке са терена:

Глушковски рејон: Нема значајних промена у бојној ситуацији, али су руске снаге ангажоване на прилазима Новом Путу, док су украјинске снаге успоставиле нову одбрамбену линију јужно од железничке пруге. У овом рејону примећен је оклопни транспортер FV 432, наоружање специјалне председничке бригаде ВСУ, али није јасно да ли је припадајући бригади или је пребачен у друге јединице.

Кореневски рејон: Потврђено је да су руске снаге освојиле источни део Љубимовке уз подршку оклопне технике. Украјинске јединице покушале су напад на Зелену Струју ослањајући се на Новоивановку, али су доживеле неуспех. Пут између Зелене Струје и Љубимовке заминиран је, што отежава комуникацију руских јединица и довело је до губитка најмање једног руског борбеног возила.

Свердликово: Према извештајима, руска артиљерија („Торнадо“ и „Искандер-М“) успешно је неутралисала украјинску колону која се кретала према Зеленој Струји.

Кремено: У једном од интензивних сукоба, руски БТР је, грешком сматрајући украјински тенк за савезнички, пришао на опасну удаљеност и био уништен директним погодком. Упркос томе, већина посаде преживела је и заузела положаје у шуми, одатле уништивши украјински тенк.

Суджански рејон: Линија Колмаков — Агроном остаје стабилна, док је на јужном делу противник покушао напад у околини Плехова, али је одбијен уз подршку руске авијације и артиљерије.

Сумска област: Ваздушно-космичке снаге Русије (ВКС) нанеле су ударе на украјинску инфраструктуру у рејонима Јунаковке, Миропоља и Александрије, док су дронови „Герањ-2“ напали мете у Ахтирки.

Ове операције указују на интензивне борбе и јачање позиција руских снага, уз значајан број уништених украјинских јединица и нових утврђења дуж фронта.

ОТКРИВАМО: Шта предвиђа "мировни план" Зеленског и зашто може да изазове трећи светски рат?

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА