Најновије

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКИ ПРЕВРАТ! Циљ је хаос на улицама и слути на зло

Опозиционе странке припремиле су сценарио за уставни преврат након парламентарних избора у Грузији 26. октобра, изјавио је председник грузијског парламента Шалва Папуашвили.

„Постоје сви знаци који указују на такав сценарио: унапред припремљена техничка влада, локални посматрачи који заправо имају политичке циљеве на изборима и унапред припремљене лажне закључке о њима. Видимо унапред најављен сценарио уставног преврата и видимо да ће ове последње две недеље бити активни у том погледу“, рекао је Папуашвили за Јавни сервис Аџарије.

Такође је прокоментарисао идеју техничке владе коју је предложила опозицији председница Грузије Саломе Зурабишвили. По њеној замисли, у случају да опозиционе странке победе на изборима биће формирана привремена влада чији ће задатак бити спровођење реформи. Према повељи коју је предложила председница, а коју су потписали лидери опозиције, 2025. године биће одржани поновљени избори.

„То изазива сумњу јер је планирано непризнавање избора, а затим представљање алтернативне власти. То је оно што памтимо из деведесетих када су се формирали војни савети, то је оно што видимо у 'банана републикама' када на власт дође хунта. Очигледно да и на нас неко споља гледа као 'банана републику' и повеља управо то потврђује“, рекао је Папуашвили.

У Грузији ће 26. октобра бити одржани парламентарни избори. Владајућа странка, која је на власти већ 12 година, четврти пут ће се борити за победу. Њени главни противници су четири опозиционе странке. Да би ушли у парламент, мораће да пређу цензус од пет одсто.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да Русија види покушаје Запада да изврши притисак на грузијске власти и утиче на ток предизборне кампање у земљи.

Медији су раније објавили да је грузијска председница Саломе Зурабишвили изјавила да земљом наводно влада „руска влада“, а такође је оптужила владајућу партију Грузијски сан да жели да фалсификује парламентарне изборе.
Подсетимо, руска Спољнообавештајна служба (СВР) је раније упозорила да су САД решене да промене власт у Грузији после парламентарних.

Како су истакли, администрација Џозефа Бајдена је покренула велику информативну кампању како би дискредитовала владајућу партију Грузијски сан, а пропагандна кампања ће се заснивати на оптужбама да је Русија, наводно, крива за све невоље Грузије.
Кључну улогу у том погледу требало би да одигра грузијска председница Саломе Зурабишвили, која ће дати интервју америчким медијима, где ће окривити владу за „деградацију“ преговора о приступању Тбилисија ЕУ и упозорити на „катастрофалне последице приближавања Москви“, саопштио је СВР.

Амерички "покровитељи" су већ дали команду опозиционим снагама у Грузији да почну да планирају протесте у тој земљи, истакли су у руској агенцији.

РАКЕТИРАЊЕ КИЈЕВА! Тресу се насеља и околина (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА