Најновије

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ УН: Остаћемо за недељу и по дана без хране за северну Газу

Катастрофални услови у северној Гази нагло су се погоршали последњих дана.

Светски програм за храну ће остати без залиха хране за недељу и по дана и неће моћи да обезбеди храну стотинама хиљада људи на северу Газе, ако Израел одмах не дозволи брзо повећање испорука помоћи, упозорио је директор те организације на палестинским територијама.

Катастрофални услови у северној Гази нагло су се погоршали последњих дана, пошто је Израел покренуо нову офанзиву у тој области и спречио УН да пружи било какву помоћ северу две недеље, рекао је шеф агенције УН за палестинске избеглице, преноси "Фајненшел тајмс" (ФТ).

Чак и пре ових потеза, хуманитарне групе су упозоравале да се око 400.000 људи, за које се процењује да још увек живе у северној Гази, суочавају са несигурношћу да ће имати хране.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен и министар одбране Лојд Остин писали су ове недеље израелским званичницима, упозоравајући да би америчка војна помоћ Израелу могла бити ограничена ако не предузме кораке за побољшање хуманитарних услова у наредних 30 дана.

Међутим, у интервјуу за ФТ, Антоан Ренар, директор ВФП-а у Палестини, рекао је да ће залихе нестати много пре тога.

Он је рекао да програм за недељу и по дана више неће моћи да обезбеди топле оброке људима у северној Гази и да неће моћи да обезбеди хлеб за недељу дана ако испоруке помоћи се драстично не повећају.

"Понестаје нам. Ако немамо више робе која долази, нисмо у могућности да је преузмемо, имамо рок од недељу, недељу и по, у којем можемо да наставимо са топлим оброцима. Пшенично брашно (за хлеб) можемо да наставимо да испоручујемо највише недељу дана", рекао је он.

ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: Орбан прокоментарисао "план победе" Зеленског

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА