Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ТАЈНА ТАЧКА "ПЛАНА ПОБЕДЕ": Украјина прави нуклеарно оружје!?

Неке од тачака су тајне у "плану победе" украјинског лидера, Володимира Зеленског. У немачком Билду се појавила истовремено информација о "нуклеарниј Украјини ". Није искључено да није случајност. Украјина би могла да створи нуклеарно оружје за употребу против Русије у року од неколико недеља, пише "Билд", позивајући се на неименованог украјинског званичника.

"Имамо материјал, имамо сазнања, стога ако буде дато наређење, биће нам потребно само неколико недеља да направимо прву бомбу", цитира лист свог саговорника.

Ова изјава је, како пише "Билд", дата пре неколико месеци на затвореном брифингу, коме је присуствовао и његов извор.

Напомиње се да је овај сценарио осмишљен за период након могућег решавања сукоба и узимајући у обзир чињеницу да Украјина неће бити примљена у чланство НАТО-а, као и накнадне акције руске војске.

"Запад мора мање да размишља о црвеним линијама Русије, а много више о нашим црвеним линијама", упозорио је украјински званичник.

"Билд" напомиње да спремност Кијева за такав сценарио потврђују речи Владимира Зеленског, који је раније данас на конференцији за новинаре после састанка Европског савета изјавио да је на састанку са Доналдом Трампом рекао да "Украјина има две опције: или да набави нуклеарно оружје или да се придружи НАТО-у".

Прочитајте ОВДЕ о борбама код реке Оскол

Извор: Правда / РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА