Најновије

ДОДИК СА ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ: Српска неће дозволити одузимање уставних надлежности

Додик је истакао да Република Српска неће дозволити одузимања уставних надлежности, наметања закона и решења од неизабраних страних званичника.

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је у разговору са новоименованим шефом Делегације ЕУ у БиХ Луиђијем Сореком да Српска подржава европски пут БиХ на којем жели да буде видљива у складу са механизмом координације и уз пуно уважавање њене уставне позиције, као и дејтонске структуре БиХ.

Додик је истакао да Република Српска неће дозволити одузимања уставних надлежности, наметања закона и решења од неизабраних страних званичника, саопштено је из кабинета председника Српске.

Током разговора Додик је изразио пуну опредељеност институција Српске ка дијалогу, те нагласио да домаће институције и изабрани политички представници у БиХ треба да буду једини релевантни за доношење одлука.

На састанку у Палати Републике, којем је присуствовала и српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, разговарано је о актуелној политичкој ситуацији у Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција.

Додик је новоименованом шефу Делегације ЕУ у БиХ пожелео добродошлицу у Републику Српску и успешан мандат.

ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ У КУРСКУ ШОКИРАО СВЕ! Украјинска бригада код Харкова најавила напуштање положаја!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА