Најновије

КРИМ О "ПЛАНУ ПОБЕДЕ" ЗЕЛЕНСКОГ: Утопијски план лудака

„План победе“ у украјинском сукобу који је Владимир Зеленски изнео у Врховној ради Украјине представља „план лудака“, изјавио је председник Кримске међутничке мисије Заур Смирнов.

„У питању је план лудака усмерен на покретање трећег светског рата. Само тако могу да се назову тачке 'плана победе' који је смислио кијевски лудак Зеленски“, оценио је Смирнов.

По његовом мишљењу, чак и за „НАТО јастребове, тачке утопијског плана биће шокантне, јер отворено описује сценарио глобалног рата, за који Запад тешко да је спреман“.

С тим у вези, британски „Тајмс“ пише да је „мало вероватно да ће план победе Зеленског довести до промене политике савезника Кијева само неколико недеља уочи америчких председничких избора, док украјинска победа у сукобу делује све мање вероватна“.

„План је наишао на млак пријем када је Зеленски представио његов прототип западним лидерима током бројних посета Европи. Амерички званичници нису били импресионирани планом због недостатка стратешког садржаја, који су многи доживљавали као прераду претходних захтева за даљу помоћ и укидање ограничења на употребу западних ракета дугог домета“, наводи се у чланку.

Подсетимо, Владимир Зеленски је представио пред парламентом Украјине свој „план победе“, који се састоји од пет тачака и три тајне допуне и у коме се, између осталог, предлаже да се на територији земље разместе стране снаге ненуклеарног обуздавања.

НЕВИДЉИВИ ПОКРЕТИ НА ФРОНТУ: Руске снаге пробијају нове линије у...

Извор: Спутникпортал.рс
 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА