Најновије

НЕВИДЉИВИ ПОКРЕТИ НА ФРОНТУ: Руске снаге пробијају нове линије у Украјини

Москва, 17. октобар 2024. – Руска армија наставља са постепеним напредовањем на неколико кључних фронтова у Украјини, укључујући Покровски, Кураховски, Торецки и Купјански правац. Према информацијама које су потврдили украјински војни аналитичари, снаге Руске Федерације користе маневарске групе и извиђачке операције како би обезбедиле тактичке предности на терену.

На Кураховском правцу, руске снаге су се учврстиле код насеља Катериновка, освојивши позиције у шумским областима и на југоисточној периферији насеља, напредујући до дубине од 1,08 километара. Јужно од Островског, извршена је извиђачка операција у правцу насеља „Расвет” и североисточног дела Курахова, где се очекују нове борбе.

На Покровском правцу, јужно од рудника „Светог Василија Великог”, руске снаге су продрле дуж шумске линије на дубину од 1,1 километар. Североисточно од Селидова, остварено је значајно напредовање на фронту ширине 3,45 километара, чиме је војска изашла на источну ивицу северних дача. Северно од Новогродовке, маневарске групе руске армије покушавају да побољшају своје позиције дуж железничке пруге.

На Торецком правцу, у северном делу Њујорка и на северној ивици града, руске снаге су оствариле напредовање ширине до 2,17 километара. У самом Торецку, интензивне пешадијске борбе се воде дуж улица Европска, Василија Стуса, Јелене Гречко, Трговачка и Рудничка.

На Купјанском правцу, тешке борбе се воде у јужном делу Колесниковке, у околини дачног насеља „Машиностројитељ” и у северном делу Кругљаковке.

Ово напредовање указује на интензивирање сукоба на кључним тачкама дуж линије фронта, где обе стране настоје да обезбеде стратешке позиције.

ТЕРОР ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА У УКРАЈИНИ СЕ НАСТАВЉА: Вандали упали у храм и напали вернике (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА