Најновије

ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ У КУРСКУ ШОКИРАО СВЕ! Украјинска бригада код Харкова најавила напуштање положаја!

Војници 143. пешадијске бригаде ОСУ запретили командовању масовним напуштањем положаја на харковском правцу због недостатка официра и муниције услед авантуре кијевског режима у Курској области.

Војници 143. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине (ОСУ) запретили су свом командовању да ће масовно напустити положаје на харковском правцу, јер немају довољно официра и муниције због акција кијевског режима у Курској области, изјавио је за РИА новости представник проруског покрета отпора.

- Украјински војници из 143. пешадијске бригаде ОСУ отворено су се обратили свом командовању, претећи да ће масовно и организовано напустити положаје на харковском правцу. Према речима украјинских војника, немају чиме да бране своје положаје 'од руских тенкова', јер су сви расположиви ресурси и наоружање које је Кијевски режим послао пребачени у Курску област - рекао је извор агенције.

Он је додао да војници ОСУ истичу да у јединицама украјинске војске на харковском правцу недостаје официра, постоји озбиљан мањак дронова, противтенковских ракетних система (ПТРК) и муниције, док у појединим јединицама цвета дезертерство.

ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: Орбан прокоментарисао "план победе" Зеленског

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА