Најновије

РЕКА ОСКОЛ ПОД КОНТРОЛОМ РУСА: Разбијене украјинске линије одбране

Јединице Оружаних снага Руске Федерације распоређене на Купјанском правцу, успеле су да ставе територију читавог Купјанског округа дуж реке Оскол под ватрену контролу, изјавио је за РИА Новости шеф руске администрације у Харковској области Виталиј Ганчев.

"У последње време смо успоставили позитиван тренд на Купјанско-Сватовском правцу, где наши момци већ остварују одређене успехе", рекао је он.

Према његовим речима, руски борци су успоставили ватрену контролу над путем који Оружане снаге Украјине користе за снабдевање истурених, односно јединица на првој линији фронта.

Раније је посланик Државне думе Виктор Водолацки рекао је за РИА Новости да је руским трупама остало шест километара до Купјанска, а дан пре тога украјинске власти Харковске области најавиле су принудну евакуацију становника града и суседних села.

Ганчев тврди и да су западне земље већ донеле одлуку о ударима НАТО наоружањем дугог домета дубоко унутар Русије.

"Упркос чињеници да још нису званично објавили дозволу за ударе дубоко унутар руске територије, мислим да је ова одлука већ донета и да се разрађују механизми за снабдевање оружјем великог домета", рекао је он.

Званичник је нагласио да су Руси стрпљиви, међутим, када понестане стрпљења, одговор Москве ће бити "муњевит".

Са друге стране, портпарол Беле куће Карин Жан Пјер синоћ је изјавила да Вашингтон неће мењати свој приступ када су у питању удари по циљевима дубоко унутар територије Руске Федерације.

"Наш приступ око забране употребе АТАЦМС-а и далекометних удара на Русију се није променио, то се неће променити, и није се мењало до сада", рекла је она.

Прочитајте ОВДЕ о хаосу у Појасу Газе 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА