Најновије

Руси спремају референдум о припајању нове области?! Украјина у неверици: Тражили од званичника да буду део Русије!

Шеф руске администрације Харковске области, Виталиј Ганчев, изјавио је за РИА Новости да у потпуности подржава становнике региона у питању одржавања референдума о прикључењу Русији, али је нагласио да је потребно детаљније испитати јавно мњење.

Током сусрета са становницима села Граково у Харковској области, упућен му је захтев за одржавање референдума о прикључењу Русији на територији коју контролишу руске снаге. Ганчев је истакао да би такву одлуку требало да донесу сви грађани области.

- За становнике Харковске области тренутно није битно држављанство. Одлуку неће доносити само они који су већ добили руско држављанство. Постоје људи који сада живе у Харкову, они су под окупацијом. Сигуран сам, можда не сви, али многи од њих би, да имају прилику, поставили исто питање које нам је овде постављено - додао је Ганчев.

Он је изјавио да у потпуности подржава идеју о одржавању референдума, признајући да је неопходно пажљивије испитати ставове грађана по том питању.

- Људи нам се редовно обраћају са сличним питањима и захтевима. Одговор је готово увек исти. Ја сам у потпуности на њиховој страни. Све ће зависити од стварне воље становника, то мора бити њихова политичка одлука. Наравно, ослањаћемо се на јавно мњење, а овакви захтеви грађана представљају управо то јавно мњење о којем говорим. Потребно је детаљније и свеобухватно проучити те ставове -закључио је Ганчев.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА