Најновије

Љубав према ближњима на ЕУ начин: Фон дер Лајен обећава још депортација у "сигурне земље"

Европски лидери подржавају центре за депортацију, враћају мигранте у Авганистан и Сирију и забрањују азил у Пољској.

Урсула фон дер Лајен ће предложити строже законе и више планова за депортацију одбијених тражилаца азила, што је, пише "Политико" оштро скретање Европске уније удесно када је реч о мигрантској политици.

Више од половине земаља чланица ЕУ, укључујући Француску и Немачку, затражило је од ЕУ да пооштри своју политику депортација уочи састанка 27 лидера ЕУ, а сада је шефица Европске комисије потврдила да ће депортација бити, и то у још већем броју.

Фон дер Лајенова је новинарима рекла да су лидери разговарали о успостављању центара за депортацију ван граница ЕУ, називајући их "центрима за повратак".

"Данас видимо да је од свих оних који немају право да остану у Европској унији, само 20 одсто њих враћено у своје земље порекла", рекла је она.

"Идеја... није тривијална, али се о њој разговарало", рекла је она, мислећи на "центре за повратак".

Како би проширила своје депортације, ЕУ би такође могла да ревидира оно што сматра правно "безбедном" земљом. Аустријски канцелар Карл Нехамер рекао је да Сирију и Авганистан треба сматрати сигурним земљама.

Оштрији став према мигрантима у супротности је са снисходљивим саопштењем Европског савета после победе антимигрантски настројеног Доналда Трампа на изборима у САД 2016: "Добро је запамтити снагу западне заједнице. Италијани, Ирци, Пољаци, Немци, Шпанци - свака нација ЕУ је помогла у изградњи Америке."

Па ти Србине живи: Како Курти на северу КиМ од села до села шири мрежу полицијских станица и база

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА