Најновије

ПРАВИ ПАКАО НА ТРИ ПРАВЦА! Фронт гори, Руси се муче у Курској области

Последњих дана пажња војних аналитичара и команданата усмерена је на три кључна подручја на карти фронта у Украјини: Курски правац, Часов Јар и Селидово. Ове области постале су тачке интензивних борби, док сукоби на Северском сектору и даље доносе озбиљне изазове за руске снаге.

На Курском правцу, руска војска покушава да одржи позиције и обезбеди даље напредовање. Ипак, суочава се са великим губицима, а извори са терена наводе да се очекивани резултати не постижу. Украјинске снаге пружају жесток отпор, што отежава напредовање руске армије.

У Часовом Јару, ситуација је такође критична. Ово стратешко место постало је мета бројних артиљеријских удара, а обе стране се боре за контролу над важним саобраћајним чвориштем које може омогућити већу контролу над околним регионима. Украјинске снаге овде активно бране своје положаје, иако се руске снаге труде да појачају притисак.

Селидово је последња од три критичне тачке, где су маневарске групе руске армије покушале да побољшају своје тактичке позиције. Међутим, напретци су минимални, а свакодневне борбе доводе до значајних губитака на обе стране.

ЕВРОПА ИЗАЗИВА РУСИЈУ! Лако могу да добију по носу после ове изјаве

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА