Најновије

ПУТИН ПОСЛАО ЖЕСТОКУ ПОРУКУ ЗА НАТО: Боље прстаните са подршком

Председник Владимир Путин је дао неколико кључних изјава у вези са специјалном војном операцијом (СВО), сукобом са НАТО-ом и могућношћу завршетка конфликта.

Он је нагласио да је постављање рока за завршетак сукоба контрапродуктивно, али је поновио да је Русија заинтересована за што брже окончање конфликта мирним путем. Путин је рекао да је Русија спремна за дијалог, али само на основу споразума који је парафиран у Истанбулу, на који је Украјина пристала.

Путин је такође указао на чињеницу да је Украјина сама себи забранила преговоре са Русијом, а да то нико не примећује. Осврнуо се и на природу савременог ратовања, назвавши га „ратом математичара“ због високотехнолошких аспеката који сада играју кључну улогу. Истакао је да Украјина користи високотехнолошко оружје које обезбеђује НАТО, док Русија све своје војне производе и софтвер развија сама.

Путин је јасно навео да НАТО ратује са Русијом "рукама украјинских војника" и да Украјина користи своје ресурсе за интересе трећих држава. Русија, с друге стране, јача своју армију, која, према његовим речима, постаје једна од најтехнолошки напреднијих и најспособнијих у свету. Завршио је коментар тврдњом да ће победа припасти Русији и да ће сукоб бити настављен све док НАТО не одлучи да престане са подршком.

РУСКА АРМИЈА КРЕЋЕ У ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ? Кијев попалио све аларме на фронту

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА