Најновије

ВЕЧИТИ ОПТИМИСТА ЗЕЛЕНСКИ: Улазак у НАТО једини начин да Украјина победи Русију

Ко о чему, Зеленски опет о чланству у НАТО. "Позив у НАТО ће подићи морал нашег народа и наших војника", поручио је он.

Владимир Зеленски повио је да је чланство Украјине у НАТО "једини начин" да се победи Русија и позвао Запад да подржи његов "план победе".

"Не можемо бити веома јаки без позива који јача наше дипломатске начине да окончамо рат", рекао је он за "Фајненшел тајмс". "Овај рат ће се завршити када Путин буде изолован и када га други партнери натерају на дипломатију", објаснио је.

НАТО савез, на челу са САД, није претерано заинтересован да одмах прими Украјину у своје окриље будући да би то значило директан сукоб са Русијом, нуклеарном силом, што је сценарио који сви желе да избегну.

Упркос томе, Зеленски не одустаје од позива да Украјина по хитном поступку постане чланица НАТО-а, свестан да је морал његових војника на дну. Насилна регрутација и корупција у врху власти, томе нису помогле.

"Позив у НАТО ће подићи морал нашег народа и наших војника", рекао је Зеленски. "Позив значи још један корак ка НАТО-у, што значи да им деца неће умрети. Никад, јер ћемо бити чланица НАТО-а. Ако не добијемо позивницу за НАТО, морал ће се смањити."

Зеленски је признао и да га брине исход америчких председничких избора, нарочито зато што је Доналд Трамп обећао да ће, кад уђе у Белу кућу, брзо решити сукоб у Украјини. За разлику од њега, кандидаткиња демократа Камала Харис обећала је да ће размотрити чланство Украјине у НАТО и наставити са пружањем помоћи Зеленском.

"Не знам шта ће нам бити понудити после избора у САД", рекао је Зеленски. "Ово је веома осетљива ситуација за нас", додао је.

ЈУЖНА КОРЕЈА ДИГЛА ПАНИКУ: Војници из Северне Кореје стижу у Русију и иду на фронт

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА