Најновије

Лавров: Русија је за Америку непријатељ без обзира на то ко ће бити председник САД

Независно од тога какви ће бити резултати предстојећих америчких председничких избора, Русија ће за САД и даље бити ако не непријатељ, онда макар противник, у најбољем случају конкурент, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу руском листу „Аргументи и факти“.

Такође је рекао и да су изјаве председника САД Џозефа Бајдена о спремности Вашингтона за преговоре са Русијом о смањењу нуклеарног наоружања само предизборне флоскулекојима жели да придобије поене за демократског кандидата Камалу Харис.

Подсетимо, председник САД рекао да је неопходно да тежимо као потпуном уништењу нуклеарног арсенала. Такође је навео и да је Вашингтон спреман да са Русијом, Кином и Северном Корејом разговара у том правцу.

Међутим, како оцењују руски медији, Бајден у том контексту није желео да говори о томе колико је Вашингтон повећао трошкове са циљем јачања сопствене нуклеарне тријаде.

Председнички избори у САД одржаће се у новембру. Кандидат републиканаца је Доналд Трамп, а демократа – садашња потпредседница Камала Харис.

МОСКВА АЛАРМИРА: Шаље последње упозорење Украјини и Западу

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА