Најновије

МОСКВА АЛАРМИРА: Шаље последње упозорење Украјини и Западу

Потенцијални улазак Украјине у Алијансу довео би до неконтролисане ескалације, упоравају из Министарства спољних послова Русије.

Улазак Кијева у НАТО у садашњим условима ставило би тачку на могућности политичког и дипломатског решења сукоба у Украјини и учиниће неизбежним директну умешаност Алијансе у борби против Русије, рекао је за РИА Новости Алексеј Полишчук, директор другог одељења Министарства спољних послова Русије за питања Заједнице независних држава.

"Стално упозоравамо на опасност од уласка Украјине у НАТО", рекао је Полишчук на питање како коментарише изјаву мађарског министра спољних послова Петра Сијарта да би улазак Украјине у Алијансу довео до трећег светског рата.

Потенцијални улазак Украјине у Алијансу ће довести до "неконтролисане ескалације за шта ће у потпуности бити одговорни западни руководиоци кијевског режима". 

"Желео бих да се надам да у руководству блока има разумних политичара који су свесни разорних последица које би сам позив Украјине у НАТО могао да има", поручио је Полишчук.

Руси отерали Украјинце са острва у делти Дњепра

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА