Најновије

СТИЖЕ СВЕЖА КРВ НА ПРВУ ЛИНИЈУ ФРОНТА? Руски бродови довезли први контигент војника

Према извештају "Korea Times", око 1.500 севернокорејских војника већ је пребачено у Русију, а тај процес је изведен уз помоћ четири руска десантна брода и три пратећа пловила. Војници су пребачени из севернокорејских градова Чхонджин, Хамхын и Мусудан у Владивосток, што представља прву фазу ширег плана који обухвата пребацивање до 12.000 војника из Северне Кореје у Русију.

Јужнокорејска Национална обавештајна служба изнела је процену да ће ускоро почети друга фаза пребацивања. Севернокорејске снаге које су већ распоређене у Русији наводно су стациониране у различитим деловима Далеког истока, укључујући Владивосток, Уссуријск, Хабаровск и Благовешченск. Они су интегрисани у руске војне јединице, опремљени руском униформом и наоружањем.

Спутникови снимци, наводно, показују руско војно пловило како напушта севернокорејску луку Наджин, али није јасно да ли превози војнике или оружје. Ове активности подижу бројна питања у вези са сарадњом Русије и Северне Кореје, посебно у контексту текућег сукоба у Украјини и међународних санкција.

МОСКВА АЛАРМИРА: Шаље последње упозорење Украјини и Западу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА