Најновије

УКРАЈИНА И НАТО! Може али постоји један услов

Према речима министра одбране Холандије, Рубена Брекелманса, Украјина мора озбиљно радити на борби против корупције ако жели да постане чланица НАТО-а. Он је истакао да ће државе чланице Алијансе морати да дискутују о условима под којима ће Украјина бити позвана у чланство, напомињући да унутар НАТО-а постоје веома различита мишљења по овом питању.

Брекелманс је навео да је неопходно дефинисати „јасне критеријуме“ за пријем Украјине у НАТО, а један од њих је и напредак у борби против корупције. Он је додао да, ако постоји намера да се модернизују украјинске оружане снаге и привуку други међународни партнери, свакако треба оценити и напредак који Украјина постиже у овој области.

Улазак у НАТО је један од приоритетних циљева у "плану победе" украјинског председника Володимира Зеленског, али неке од кључних чланица НАТО-а још увек су скептичне и противе се брзом приступању Украјине. Овај став одражава опрезност међу чланицама НАТО-а када је реч о стратешком проширењу у тренутку интензивног сукоба.

МОСКВА АЛАРМИРА: Шаље последње упозорење Украјини и Западу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА