Најновије

ЖЕСТОКА ОФАНЗИВА! Руска армија меље све пред собом (БРИФИНГ)

Руска војна група „Југ“ заузела је место Зорјано у Доњецкој Народној Републици, саопштило је Министарство одбране Русије. Ово место налази се на удаљености од пар километара од Горњаке, где живи око 10.500 људи. Кроз Горњак пролази важна пруга путем које се снабдева украјинска војска у Донбасу. Уколико руска војска ослободи Горњак, то ће нанети тежак ударац украјинској индустрији јер се ту налази велики рудник угља.

Група „Југ“ је такође нанела и велике губитке украјинским војницима у близини места Констатиновка, Курахова, Никифоровка и Звановки, такође у ДНР. Украјинска војска је у борбама за протекла 24 сата изгубила до 830 војника на том делу фронта

Јединице групе „Запад“ побољшале су своје положаје и нанеле губитке украјинској војсци у пределу Новољубовке, Червоне Диброве у ЛНР, као и у близини Григоворвке у ДНР. Такође, одбиле су и три контранапада снага Кијева ликвидиравши преко 350 украјинских војника.

Јединице групе „Север“ су ликвидирале 55 украјинских војника за минула 24 сата у Харковској области. Нанети су губици украјинској војсци на Липцовском и Волчанском правцу.

Јединице групе „Исток“ су такође побољшале своје положаје и у борбама протеклог дана ликвидирале до 115 украјинских војника и уништиле три самоходне артиљерије.

Јединице групе „Центар“ су одбиле пет контранапада украјинске војске и уједно наставиле да се пробијају унутар украјинске одбране. Снаге Кијева су у тим борбама изгубиле до 460 војника, један лансирни систем „град“.

Руска група „Дњепар“ нанела је губитке украјинској војсци у близини места Лобково з Запорошкој области и Лљинке у Дњепропетровској ликвидиравши до 50 украјинских војника. Такође, уништена су и пет украјинска војна аутомобила.

Руска авијација, артиљерија, као и ракетна и беспилотна авијација извела је нападе на украјинске енергетске објекте, као и на аеродроме. Такође, изведени су напади и на положаје украјинске војске где се налазило људство и војна техника у 138 рејона Украјине.

ПАНИКА ШЕФА УКРАЈИНСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ! 11.000 корејских војника биће спремно за борбе до 1. новембра

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА