Најновије

БИВШИ ШЕФ ЦИА ОТКРИО: Не верујем да Кијев може повратити контролу над изгубљеним територијама

Бивши шеф ЦИА и америчког Стејт департмента Мајк Помпео у разговору са руским пранкерима Вованом (Владимир Кузњецов) и Лексусом (Алексеј Стољаров), који су се представили као бивши председник Украјине Петар Порошенко, рекао је да многи Американци сматрају нереалним циљ Кијева да поврати контролу над свим изгубљеним територијама.

У име Порошенка, шаљивџије су бившем шефу Стејт департмента саопштиле да је бивши председник Украјине разговарао са сенатором и бившим америчким амбасадором за верске слободе у свету Семом Браунбеком. Према речима "Порошенка", Браунбек је говорио о расположењу неких републиканских политичара који сматрају да Украјина треба да преговара са Руском Федерацијом и, можда, да се одрекне дела територије да би остатак земље ушао у НАТО.

„Разумем украјинску тачку гледишта да ниједан центиметар суверене територије Украјине није подложан (предаји). Чињеница је да у Америци (има) много оних, не само републиканаца, укључујући вероватно значајан део становништва, који би једноставно рекли да је ово бар за сада нереалан циљ. Они можда нису у праву, само описујем расположење које постоји“, рекао је Помпео, а снимак разговора је објављен на Телеграм каналу.

Он је додао да, са његове тачке гледишта, Украјини треба осигурати све неопходне „инструменте“ за „победу“ над руским председником Владимиром Путином, а после „победе“ над њим биће могуће детаљно разјаснити услове под којима ће се сукоб окончати.

Раније је руски председник Владимир Путин изнео иницијативе за мирно решавање сукоба у Украјини: Москва ће одмах прекинути ватру и изразити спремност за преговоре након повлачења украјинских трупа са територије нових региона Русије. Поред тога, додао је он, Кијев мора да објави да се одриче намера да се придружи НАТО-у и да изврши демилитаризацију и да прихвати неутралан, ванблоковски и безнуклеарни статус. Руски лидер је поменуо и укидање санкција Руској Федерацији.

ИЗРАЕЛ СПРЕМА ЈЕЗИВ ПЛАН: Ударац на Иран биће тактичко лудило опасно по цео свет

Изввор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА