Најновије

Eво чиме Израел планира да удари на Иран

Израел би могао да одговори Ирану нападом ракетама „ваздух-земља“ које ће лансирати са америчких ловаца Ф-16, рекао је за Спутњик руски војни експерт Алексеј Леонков.

„Ако Израел буде одговарао (на напад), онда ће то највероватније урадити крстарећим ракетама типа 'ваздух-земља'. Можда ће добити, или су већ добили од САД, ракете ЈАССМ-ЕР које могу да инсталирају на своје ловце Ф-16 којих имају и више него довољно“, рекао је Леонков.

Како је додао, Иран је спреман за такве узвратне мере, противваздухопловна одбрана земље је у стању високе борбене готовости.

„Посебна пажња је посвећена одбрани објеката који су одговорни за нуклеарни програм Ирана јер је то дугогодишња мета коју Израел жели да погоди и мета која их, како кажу неки израелски политичари – плаши“, закључио је Леонков.

Иран је протекле ноћи испалио 181 балистичку ракету на Израел. Скоро десет милиона људи потражило заклон у склоништима, а неколико је рањено. Наводи се да би Израел, као одговор, могао да изведе напад на иранске нафтне и друге стратешке објекте у наредним данима.

Извор: rs.sputniknews. com
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА