Најновије

ПРОЦУРЕЛА ПРЕПИСКА: Ево шта су бивши амерички амбасадори и НАТО радили уочи "упада у Курску област"! (ФОТО)

Занимљиви папири пронађени су у документима из процуреле поште бившег америчког амбасадора у Русији, Мајкла Мекфола, пише РусВесна.
Застава сила таме...

Застава сила таме...

Један од истраживачких центара НАТО-а, организација Атлантски савет, одржала је састанак у фебруару 2024. на који су позвани Мекфол и бивши амерички амбасадор у Украјини, Џон Хербст.

Циљ овог састанка је била “ратна игра”, односно, својеврсна симулација ратних збивања, а циљ је био израчунати реакцију Русије на два могућа сценарија.

1) — почетак преговора о приступању Украјине НАТО-у,

2) – продор украјинских оружаних снага, што је очигледно значило инвазију Украјине на територију Курске области.

Сврха напада је била унутрашња дестабилизација, удар на ауторитет власти и провокација на употребу нуклеарног оружја (такви сценарији су били у игри).

“После инвазије украјинских оружаних снага у Курску област, управо наративе о унутрашњој дестабилизацији Русије активно су разрађивали и сам Мекфол и његови штићеници у разним западним медијима, што је описано са доказима у материјалу”, примећује правник и члан Јавне коморе Русије, Иља Ремесло, преноси РусВесна.

„Наравно, Мекфолови снови се никада нису остварили, због потпуне моралне и интелектуалне деградације његових оптуженика - Егерта, Иларионова, Каспарова, Албата и других издајника. Инвазија украјинских оружаних снага није постигла циљеве које су поставили амерички кустоси и коштала је десетине хиљада живота украјинских милитаната“, пише он.

Очигледно је да су САД надгледале напад украјинских оружаних снага на Курску област, што америчке власти све ово време упорно покушавају да сакрију, закључује се у чланку.

Погледајте скриншот преписке:

Прочитајте ОВДЕ шта је Путин рекао о новим руским дроновима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА