Најновије

РУСКА ВОЈСКА ПОГОДИЛА СКЛАДИШТЕ УКРАЈИНСКЕ МУНИЦИЈЕ У ХАРКОВУ: Откривени лешеви страних плаћеника

Ноћас је украјинско складиште муниције било мета напада у предграђу Харкова, рекао је координатор организације која делује у интересу руске војске на територији под контролом Украјине Сергеј Лебедев.

Руска војска погодила је складиште муниције у предграђу Харкова, рекао је координатор организације која делује у интересу руске војске на територији под контролом Украјине Сергеј Лебедев.

"Ноћас је украјинско складиште муниције било мета напада у предграђу Харкова, Дергачи. У 4 сата ујутру, два ФАБ-а су долетела, након што је уследила дуга детонација. После експлозије избио је озбиљан пожар и нестала струја", рекао је Лебедев.

Према његовим речима, вероватно као последица експлозије из оближњег складишта нафте, оштећена је трафостаница Дергачи-Тјаговаја.

"Поред складишта нафте налазе се хангари са металом и фабрике бетона, који служе за привремено складиштење муниције пре слања на фронт. Повремено се у хангарима и поред њих складишти техника која је стигла железницом пре него што буде послата јединицама", додао је Лебедев.

Војни експерт Андреј Марочко изјавио је да је руска војска у ослобођеном Вишњеву, у Харковској области, "открила лешеве страних плаћеника".

"Током ослобађања села Вишњева, електронска опрема Оружаних снага Русије више пута је снимила страни говор. После ослобођења овог насеља, на положајима и местима компактног боравка украјинске војске пронађени су лешеви несловенског изгледа. Предмети за домаћинство, опрема и многе друге ствари такође указују на присуство плаћеника из иностранства на овом месту", прецизирао је он.

Јединице групе Запад ослободиле су Вишњев 1. октобра.

ИЗРАЕЛ СПРЕМА ЈЕЗИВ ПЛАН: Ударац на Иран биће тактичко лудило опасно по цео свет

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА