Најновије

Синиша Мали: Литијум је огромна, стратешка, шанса за Србију коју не смемо да пропустимо

Литијум је огромна, стратешка, шанса за Србију коју не смемо да пропустимо, изјавио је данас потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали и поновио да ће се пре коначне одлуке о експлоатацији литијума сачекати студија о утицају на животну средину. "Наш позив грађанима је да се стрпимо наредне две године, док стручњаци кроз неопходна документа не кажу свој став а онда ћемо заједно донети одлуку", рекао је Мали.

Он је тако одговорио на новинарско питање како то да сада из власти тврде да је литијум огромна шанса, а пре две године су ставили тачку на пројекат Јадар. Мали је навео да се у свету дешавају велике промене у последње две године и када је реч о нуклеарној енергији и енергетској безбедности уопште.

"Свака земља се труди и то видите сада код Немачке, Финске и других земаља, да буде прва у нечему што треба да јој представи конкурентску предност у будућности. Дакле, имали смо став неки пред две године. И да, ставови се мењају тако да са те стране немам никакав проблем са тим. Хоћемо да искористимо оно што је потенцијална предност Србије и да га искористимо на прави начин", рекао је он и поновио да још никаква одлука о пројекту Јадар није донета, преноси Танјуг.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА