Најновије

БИТКЕ НА КУРСКОМ ФРОНТУ: Напредовање руске војске и продор до Леонидова, ево шта се дешава

Борбе на Курском фронту настављају се без прекида, где је украјинска армија углавном у дефанзиви, док руске снаге успешно напредују на кључним тачкама. Према саопштењу Министарства одбране, руске трупе су напале насеља Љубимовка, Мала Локња, Нови Пут и Плехово, уз подршку хеликоптера и артиљерије.

Најзначајнији напредак остварен је у околини села Леонидово, где је руска војска одбила контранапад украјинских снага и учврстила своје позиције. Леонидово је од стратешког значаја, јер контролише путеве који воде до дубљих области фронта, што омогућава лакше снабдевање и кретање руске технике.

Тешке борбе настављају се и у селу Зелени Шљак, где маринци 155. бригаде настављају јуриш, док непријатељ упорно шаље нове снаге и опрему у покушају да изведе контранападе. Слична ситуација је и у областима Нижњег Клина, Толстог Луга и Новоивановке, где украјинске снаге и даље покушавају да одрже одбрану, али су у дефанзивном положају.

Према последњим извештајима, непријатељ је у протекла 24 сата изгубио више од 270 људи, а уништено је девет оклопних возила, укључујући три борбена возила пешадије, један оклопни транспортер, пет борбених оклопних возила, као и четири артиљеријска оруђа и три транспортна возила.

ТАЈАНСТВЕНИ ПЛАНОВИ „ОТВАЖНИХ“: Тајна операција у Селидову, шта се...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА