Најновије

ИЗ ЗАТВОРА ПРАВО У РАТ! Бивши градоначелник Владивостока, осуђен на 15 година затвора, ратоваће у Украјини

Бивши градоначелник Владивостока Игор Пушкарјов, који је 2019. године осуђен на 15 година затвора због корупције, потписао је уговор са руским Министарством одбране и учествоваће у ратним операцијама у Украјини, рекао је данас његов адвокат Руслан Омелченко.

"Да, мој клијент је заиста потписао уговор са Министарством одбране", рекао је Омелченко за "Комерсант", али се уздржао од других коментара. 
Представници Главне управе Федералне казнено-поправне службе за Приморје и регионалног тужилаштва нису одговорили на захтев листа да пруже коментар.

Тверски окружни суд Москве прогласио је 2019. године бившег градоначелника кривим за примање, давање мита и посредовање, комерцијално подмићивање, злоупотребу службених овлашћења. 

Бивши градоначелник је осуђен на 15 година строгог затвора, његов брат Андреј Пушкарјов на осам година условно, а бивши директор општинског предузећа "Путеви Владивостока" Андреј Лушњиков на 10 година затвора.
Сва тројица су морала да плате и казну од 500 милиона рубаља (око 4,7 милиона евра).

Суд је утврдио да је као градоначелник Владивостока Игор Пушкарјов од 2009. до 2015. године, у замену за мито, спречавао друге организације да учествују на општинским конкурсима за изградњу путева. 

Према истражитељима, Пушкарјов је од свог брата преко посредника добио незакониту награду у износу од 50 милиона рубаља (око 470.000 евра).
У јануару ове године још један бивши градоначелник Владивостока Олег Гумењук, такође осуђен за корупцију, потписао је уговор са Министарством одбране и отишао да учествује у рату у Украјини. 

РУСКА ВОЈСКА ПОЈАЧАЛА ПРИТИСАК КОД ЧАСОВ ЈАРА: Напредовање према Константиновки изазива нове претње

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА