Најновије

НЕОЧЕКИВАНО ОБРАЋАЊЕ ЗАЛУЖНОГ! Даје територије Путину?

Амбасадор Украјине у Великој Британији и бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине, Валериј Залужни, наговестио је могућност уступања територија у замену за постизање мира у Украјини, пише Телеграф.

„Ове недеље, амбасадор Украјине у Великој Британији и бивши главнокомандујући украјинске војске Валериј Залужни дао је наговештај да би земља могла прихватити мировни споразум који подразумева уступање територија Русији“, наводи се у чланку.
Како је истакао аутор текста, Залужни је оценио да су безбедносне гаранције важније од изгубљених територија.

Међутим, бивши главнокомандујући тврди да је погрешно схваћен.

- Нисам поменуо територије. Говорио сам о сигурности, безбедности и осећају да сте код кући - цитира новинар речи бившег команданта Оружаних снага Украјине.
Аутор материјала оцењује да је ова изјава суптилна, али значајан помак у реторици Кијева, који до сада инсистира на потпуном враћању територија као услову за постизање мира у Украјини.

Председник Русије, Владимир Путин, 14. јуна је изнео следеће предуслове за решавање украјинског сукоба: потпуно повлачење Оружаних снага Украјине из Доњецке и Луганске Народне Републике, као и из Запорошке и Херсонске области; признање територијалних реалности дефинисаних руским Уставом; неутралан, ванблоковски и безнуклеарни статус Украјине; њена демилитаризација и денацификација; обезбеђивање права, слобода и интереса русофоних грађана; и укидање свих антируских санкција.

ДОДИК: Западни концепт слабљења Русије не успева, Путин показао лидерско управљање БРИКС-ом

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА