Најновије

ОПАСНЕ ПОРУКЕ СТИЖУ ИЗ ПАРИЗА: Нисмо против чланства Украјине у НАТО алијанси!

Питање потенцијалног чланства Украјине у НАТО зависиће од става нове администрације Сједињених Држава, али Француска није против уласка Кијева у војни блок. То је изјавио француски министар одбране Себастијан Лекорну, преноси Ла Трибјун Диманш.

Он је истакао да се Француска „у принципу не противи” уласку Украјине у НАТО. Лекорну је такође рекао да му је током састанка са америчким колегом Лојдом Остином речено да амерички републиканци и демократе „заузимају јасан став по питању подршке Украјини“.

Шеф француског министарства одбране је такође напоменуо да ће се нова администрација, без обзира на резултате председничких избора у Сједињеним Државама, фокусирати на Кину.

„Ово доводи у питање алокацију трошкова за НАТО. И овде Европљани не треба да се заваравају. Модел у коме амерички порески обвезници плаћају безбедност румунских или балтичких грађана постаје прошлост. Очекујем много од нове Европске комисије, посебно у погледу уклањања препрека које муче [европску] одбрамбену индустрију“, рекао је он.

Претходно је француски Монд, позивајући се на извор, писао да се Сједињене Америчке Државе више не противе уласку Украјине у НАТО. Према писању публикације, ако кандидат демократа Камала Харис победи на председничким изборима, актуелни амерички лидер Џо Бајден моћи ће да активно делује по питању позивања Украјине у НАТО током свог транзиционог периода.

Прочитајте ОВДЕ шта Зеленски тражи од савезника...

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА