Најновије

ОЗБИЉНО ЗАКРВИЛИ: Израел против Макрона - због блокаде израелских војних фирми

Израелски министар спољних послова Израел Kац изјавио је да је наредио да покрене правни поступак против француског председника Емануела Макрона, након што је Париз забранио израелским фирмама да учествују на предстојећем Војно-поморском сајму.
Макрон

Макрон

Kац је на платформи Икс написао да је "наложио Министарству спољних послова да предузме правну и дипломатску акцију против француског председника", поводом "одлуке да се спрече израелске компаније да излажу своје производе на Евронавал сајму у Паризу следећег месеца", пренео је Ројтерс.

"Бојкот израелских компанија по други пут, или наметање неприхватљивих услова, су недемократске мере које нису прихватљиве између пријатељских народа. Апелујем на председника Макрона да их у потпуности повуче", рекао је Kац.

Одлука да се израелским фирмама забрани учешће на Војно-поморском сајму је најновији инцидент у спору две земље, који је почео због негодовања Макронове владе у вези са поступцима Израела у ратовима у Гази и Либану.

"Евронавал", организатор Војно-поморског сајма који се одржава од 4. до 7. новембра у Паризу, навео је прошле недеље у саопштењу да га је француска Влада обавестила да израелске делегације не смеју да излажу али да могу да присуствују сајму.

Та одлука тиче се седам израелских фирми за производњу оружја и војне опреме.

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Курахова

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА