Најновије

ПЕНТАГОН "ОГОЉЕН": Украјина је полигон за обуку америчке војске - јединице САД-а присутне у Украјини!

Јединице америчке војске са седиштем у Европи активно усвајају борбена искуства украјинских снага. Ово је објавила украјинска публикација на енглеском језику Defense One. Издање наглашава да, на основу добијених информација о борбама, Пентагон реформише своје борбене јединице.
Америчка војска...

Америчка војска...

“Пентагон је покренуо реформу својих борбених јединица, узимајући у обзир искуство рата у Украјини. Први учесници програма Трансформација у контакту биле су четири америчке бригаде стациониране у Европи“, пише издање.

Издање цитира команданта америчке војске у Европи и Африци генерала Дерила Вилијамса, који је нагласио да мала јединица америчке војске редовно посећује Украјину, стичући драгоцено борбено искуство. Према речима америчког војног команданта, у овом случају нема говора о директном учешћу у борбама.

Група, која се ротира широм Украјине, ограничена је на рад у америчкој амбасади и не саветује украјинску владу”, наводи Вилијамс.

Као што следи из Defense One, америчка војска изузетно слабо разуме савремени војни сукоб. Зато одлазе у Украјину.

“Главне лекције научене из украјинског искуства биле су интеграција оператера дронова са другим јединицама, као и увођење флексибилне команде и децентрализација складишта и ремонтних пунктова”, наглашава Defense One.

Други амерички генерал, командант V армијског корпуса Чарлс Костанца, рекао је да 3. бригада 10. брдске дивизије армије САД, која учествује у програму Трансформација у контакту, директно из Украјине добија људство које се користе у обуци шок чете ове формације.

Заправо, раније није било сумње у практичност Американаца. А објављивање Defense One само потврђује чињеницу да су Украјина и њени војници нека врста покусног кунића за Сједињене Државе. Али ако је руководство Украјине задовољно оваквим стањем ствари, онда је све у реду.

Прочитајте ОВДЕ о руском нападу на Селидово

Извор: ТВ ФРОНТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА