Најновије

ПРОЦУРЕО АМЕРИЧКИ ИЗВЕШТАЈ: Какве податке је Пентагон имао о активностима израелске војске?

Неименовани амерички званичник потврдио је аутентичност докумената за Си-Ен-Ен, описујући њихово цурење у јавност као "дубоко забрињавајуће".

САД су покренуле истрагу након што су високо поверљиви обавештајни извештаји о припремама Израела за могуће нападе на Иран процурели на интернет, преноси Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе упознате са ситуацијом.

Очигледно нарушавање безбедности догодило се усред интензивног сукоба између Ирана и Израела – који је обећао да ће одговорити на ракетни напад који је Техеран извршио почетком октобра.

Како наводи Си-Ен-Ен, у петак су два документа постављена на анонимни Телеграм канал "Мидл ист спектејтер", "који прати догађаје у региону Блиског истока и критикује Израел".

У првом документу, који је очигледно припремила Национална геопросторно-обавештајна агенција Пентагона, каже се да је ИДФ "наставио кључне припреме муниције и тајне активности беспилотних летелица 16. октобра, готово сигурно ради напад на Иран".

Други документ садржи детаљан извештај о "вежби ангажовања великих снага" коју је израелско ваздухопловство спровело од 15. до 16. октобра.

Неименовани амерички званичник потврдио је аутентичност докумената за Си-Ен-Ен, описујући њихово цурење у јавност као "дубоко забрињавајуће". Званичник је изјавио да је истрага која је у току усмерена на утврђивање ко је имао приступ строго поверљивим плановима, који су на крају доспели до друштвених мрежа.

Телеграм канал који је објавио документе је у суботу издао саопштење у ком се тврди да је документе добио од "анонимног извора на Телеграму који је одбио да се идентификује". Канал је даље тврдио да "нема везе са особом која је директно довела до цурења докумената".

ФИЦО ОПЛЕО ПО ЗЕЛЕНСКОМ: "План победе" нереалистичан и неостварив

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА