Најновије

Селектор Пешић: Ако се не уједине клупске заставе у заставу Србије – неће бити резултата!

Светислав Пешић остаје селектор Србије, пошто је званично потписао уговор са Кошаркашким савезом Србије до 30. септембра 2025. године уз могућност продужења сарадње, саопштио је данас председник КСС Небојша Човић. Конференцију за медије пратите уз Спутњик.

Пешић (75) ће водити Србију у наставку квалификација за Европско првенство 2025. године. Први наредни мечеви Пешића на клупи биће против

Данске у квалификацијама за Евробаскет, у гостима 21. и код куће 24. новембра.
Искусни стручњак ће, ако се Србија квалификује, водити Орлове и на ЕП, које ће 2025. године бити одржано у Финској, Пољској, Летонији и на Кипру.

Пешић је селекцију Србије преузео 2021. године. Он је са Орловима освојио сребрну медаљу на Светском првенству 2023. у Манили, као и бронзу у Паризу.

Истакао је и да се неће бавити наследником на клупи националног тима по завршетку Европског првенства.

„Нећу се бавити наследником. Нећу. Знате зашто? То председник зна. Тражим људе који ће мени да помогну. Ја сам овде постављен да будем тренер репрезентације. Да се квалификујемо на Еп и да освојимо неку медаљу. Циљеви су постављени пре него што сам их ја поставио. Тренутно немам ниједног помоћника, сви су нашли клубове, Тарлаћ је такође отишао, али имам председника. Не баш неискусног, али захтевног“.
Конференцији за медије присуствовали су председник Кошаркашког савеза Србије Небојша Човић, селектор Пешић, као и Ненад Крстић и Филип Сунтурлић.

Пешић о играчима Звезде и Партизана, али и Бориши Симанићу

Игра се, нису направили дефинитивни договор. Игра се 21. и 22. новембра редовно коло Евролиге, а истовремено се играју и квалификације, између осталог и ми. Надајмо се да ће Партизан и Звезда имати разумевања. Што се тиче Симанића, радујемо се сви, знамо кроз шта је све прошао. Мислим да је изабрао право место. Тренер му је дао прилику, он је користи. Само нека настави, ја му желим све најбоље. И он је кандидат, само нека настави.

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА