Најновије

"СЕВЕР" ПОРАЗИО ВИШЕ БРИГАДА ОСУ: Преко 300 мртвих украјинских бораца за 24 сата

Јединице групе снага „Север“ наставиле су са извођењем офанзивних дејстава, током којих су поразиле формације 22., 47. и 115. механизоване, 82. и 95. ваздушно-јуришне бригаде, 36. бригаде маринаца, као и 103. и 129. бригаде Територијалне одбране Оружаних снага Украјине (ОСУ) у областима насеља Колмаков, Кругленкое, Љубимовка, Нижњи Клин, Новоивановка, Нови Пут, Плехово, Толсти Луг, Черкаска Конопелка и Черкаско Поречное, стоји у саопштењу МО РФ.
Тенк

Тенк

Ударима армијске авијације и артиљеријском ватром уништене су концентрације људства и технике 17. тенковске, 41. и 61. механизоване, 80. ваздушно-јуришне бригаде, као и 101. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима александријских насеља, Викторовка, Волфино, Гуево, Дарино, Зелени Шљак, Ивасхковски, Козак Локниа, Камисхевка, Друга Книажиа, Куриловка, Макеевка, Мариевка, Олесхниа и Подруми.

Оперативно-тактичка авијација и ракетне снаге извршиле су нападе на концентрационе области у Сумској области и резерве 22., 41. механизоване бригаде, као и 101., 103., 112. и 129. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Бубликово, Журавка, Искрисковшчина и Павловка.

Током дана губици Оружаних снага Украјине износили су више од 310 људи, уништено је 9 оклопних возила, укључујући борбено возило пешадије, оклопни транспортер М113, седам борбених оклопних возила, као и шест топова и шест возила, две енклавске станице за електронско ратовање и противбатеријска радарска станица.

Укупно, током борби на Курском правцу, непријатељ је изгубио више од 25.050 војника, 167 тенкова, 83 борбена возила пешадије, 103 оклопна транспортера, 964 борбена оклопна возила, 660 аутомобила, 210 артиљеријских оруђа, 38 лансера. ракетни системи, укључујући девет ХИМАРС-а и шест МЛРС произведених у САД, девет лансера противваздушних ракетних система, пет транспортних возила за пуњење, 50 станица за електронско ратовање, 11 противбатеријских радара, три радара противваздушне одбране, 22 јединице инжињерије и остала опрема, од тога 13 инжињеријских возила за чишћење, једна ракетна инсталација за чишћење -77, као и три оклопна ремонтно-евакуаторска возила.

Прочитајте ОВДЕ о руском нападу на Селидово

Извор: ПРавда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА