Најновије

ШИПТАР У БУНИЛУ: Маћедонци тврди да Србија води хибридни рат против "Косова"

Министар одбране Ејуп Маћедонци изјавио је да Србија води хибридни рат против Косова, истакавши да главну претњу Косову представља хегемонистички и агресивни приступ Београда, пише Албанијан пост.
Маћедонци

Маћедонци

"Институције у Србији, синхронизованим ангажовањем дипломатије, привреде, информисања и војске, имају за циљ да нанесу штету виталним интересима наше Републике. Србија изазива забринутост. Конвенционалним и неконвенционалним методама води хибридни рат против Косова" изјавио је Маћедонци у интервјуу за тај портал.

Маћедонци оцењује да је свест институција и грађана о овим хибридним претњама "неопходна да се косовско друштво припреми да буде отпорно на њих".

Он је истакао да сваким даном све више доказује "да су КБС професионална снага, интероперабилна са Натоом и довољно зрела да допринесе у мировним операцијама“.

"КБС је до сада више пута учествовао у мисијама у иностранству за разне операције. Овде бих издвојио заједнички десант са америчким трупама у оквиру операције 'Инхерент Ресолве' у Кувајту 2021. године, заједнички десант са британским јединицама на Фокландска острва и Белизе, десант за операције трагања и спасавања у Албанији и Турској, као и недавно учешц́е у тимској обуци КСБ-а у оквиру операције 'Интерфлек' у Уједињеном Краљевству, где заједно са другим партнерима изводимо тактичку борбену обуку за украјинске регруте“, потврдио је он.

Прочитајте ОВДЕ о разговору Путина и Вучића

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА