Најновије

ЖЕСТОКИ УДАР НА УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ: Групација „Центр“ неутралисала јуришну групу код стратешки важне Новогродовке, ево зашто је тај положа

У новом покушају контранапада, украјински 425. одред специјалних јуришних бригада „Скала“ је поново кренуо на руске позиције у области Шахте бр. 3, у близини стратешки значајне Новогродовке.

Овај положај је војно изузетно битан, јер контролише прилазе кључним путним правцима који воде према већим урбаним центрима на том подручју. Ако би украјинске снаге успеле да заузму ово подручје, имале би отворен пут за логистичку подршку и јачање својих линија.

Међутим, групација „Центр“ је успешно открила и неутралисала украјинску јуришну групу, наневши значајне губитке непријатељу. Украјински одред, који је предводио овај напад, упорно је покушавао да пробије руску одбрану, али је наишао на прецизно организовану и добро координисану руску специјалну јединицу која их је дословно "обнулила" у покушају да се приближе Новогродовки.

Командовање 425. одреда „Скала“ и даље упорно шаље своје снаге у контранападе на овај фронт, иако сви досадашњи покушаји завршавају слично – потпуним уништењем њихових снага. Специјалне јединице руске војске систематски бране ово подручје, осигуравајући да стратегијски важна позиција остане под њиховом контролом.

СПРЕМА СЕ НОВО ЛУДИЛО У КИЈЕВУ: Нови закон Раде сеје страх међу становништвом

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА