Најновије

ОПШТЕ РАСУЛО ШИПТАРСКЕ ЛАЖНЕ ВОЈСКЕ: Масовно напуштање и осипање људства тзв. КБС-а

Велики број припадника КБС је напустио службу што стручњаци и опозиција сматрају узнемирујућим, док је Министарство одбране саопштило да њихов одлазак не може да утиче на оперативност КБС, пише Телеграфи.
Опасни, нема шта...

Опасни, нема шта...

“Током ове године, око 119 припадника је добровољно напустило КБС”, изјавио је министар одбране Ејуп Маћедонци.

Опозиција на Косову оцењује да је реч о пропусту владе Аљбина Куртија јер не могу да испуне услове припадника КБС-а.

Додају да припадници КБС-а не напуштају службу због лоше хране и раздвојености од породице како се спекулише, већ због ниских плата.

Посланик Демократске партије Косова Хисен Бериша каже да је већина војника дала заклетву својим родитељима и да не може да замисли како је такав војник приморан да одустане од свог сна и ради као чувар у дискотеци или као таксиста.

“Ниједан војник није отишао због лоше хране, јер је могу сами набавити. Војска је каријера. Какав је то војник који је приморан да ради у обезбеђењу у дискотеци, таксију или доставља брзу храну након радног времена, убили су своје достојанство”, рекао је Бериша.

Посланик Демократског савеза Косова Дритон Сељманај наводи да је Влада у стању да структурално руши Косово зарад личних и приватних интереса.

„Видимо косовске војнике како стопирају до касарне. Влада је у позицији да структурално руши постојање државе Косово, ради личних и профитних интереса. Ко је та особа, је ли он премијер ове земље или не, или је то услуга неком другом”, додао је Сељманај.

Бивши главни инспектор Косовске обавештајне агенције Бурим Рамадани истакао је да је добровољни одлазак припадника КБС-а постао својеврсни тренд, чин који би требало да забрине Министарство одбране и Владу Косова.

„Изузетно је узнемирујуће што је добровољни одлазак припадника КБС-а постао својеврсни тренд. Било је, има и биће појединачних случајева, али у случајевима када то пређе у тренд, то значи аларм за Министарство одбране, Владу и Скупштину Косова”, нагласио је Рамадани.

Политичка саветница министра одбране Љиридона Гаши, нагласила је да разлог напуштања КБС-а није плата, јер су већ повећане.

“На оперативност КБС-а, то не може имати утицаја, јер су регрутације које су извршене током овог трогодишњег периода обично веће од напуштања, има 2.271 припадник који је регрутован”, нагласила је Гаши.

Прочитајте ОВДЕ о најкрвавијој зони ратишта у Украјини

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА