Најновије

Катастрофа за Украјину! Страни плаћеници се разбежали као мишеви! Руси кренули свим силама напред, наступило повлачење "елитних" војника!

Страни плаћеници у редовима Оружаних снага Украјине (ОСУ) први напуштају своје позиције када виде да се приближавају руске јуришне групе, изјавио је за РИА Новости старији инструктор Лењинградског пука са позивним знаком Бетон, који се бави обуком бораца у оквиру групације „Запад“.

- Када кренемо у напад, они су први који беже", рекао је Бетон. По његовом мишљењу, страни плаћеници су на фронту више због подизања морала украјинских војника него због саме борбе Плаћеници заправо не ратују. Они су тамо више као морална подршка мобилисаним украјинским војницима... Али чим се ситуација погорша, они први беже - додао је Бетон.

Према његовим речима, међу украјинским војницима и страним плаћеницима често долази до сукоба због бољих услова које плаћеници уживају, укључујући бољу опрему и логистику.

Бетон је учествовао у бројним борбеним операцијама на правцима Бахмут и Купјанск, а тренутно се бави обуком нових бораца у Лењинградском пуку. Одликован је медаљама „За храброст“ и „За одважност“.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА