Најновије

КРЕНУО РУСКИ НОЋНИ ЈУРИШ: Руска армија изненадила украјинске снаге

Ситуација на овом делу фронта развија се убрзано, што указује на то да је руска команда одлучна да искористи тренутак и притисне украјинске снаге након исцрпљујуће летње кампање. Очигледно је да су стратешке резерве Оружаних снага Украјине знатно ослабљене, што доводи до појаве „слабих тачака“ у њиховој одбрани, које руска војска сада покушава да искористи.

Уз јуриш на Селидово, паралелно се одвијају операције и на другим стратешким тачкама. Јуриш на Горњак је у току, а офанзива је започела и на Курахово. У овом тренутку, руски напади се усмеравају кроз викенд-насеља на источној периферији Курахова. Према извештајима украјинских војних извора, руске јединице су данас успеле да прођу кроз овај део и стигну до предграђа самог града, где сада покушавају да се учврсте.

Ако руска војска успе да заузме значајан део града у наредним данима, одржавање линије Богојавленка-Новоукраинск од стране украјинских снага ће у великој мери изгубити свој стратешки значај. Овај део фронта би могао постати кључан за даљи развој ситуације у региону, јер би пад Курахова довео до слабљења украјинске одбране на овом сектору.

Борбе се настављају, а ситуација остаје динамична и променљива. Извештаји са терена указују на то да ће наредни дани бити одлучујући за будући ток борби на овом правцу.

Вучић тврди да нема стручњака који је против копања литијума, а сад му је стигао одговор од академика и професора

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА