Најновије

РУСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ У СЕЛИДОВУ: Пробијена одбрана са више праваца, ситуација за ВСУ критична

Руска војска наставља своје напредовање у Селидову, пробијајући одбрану украјинских снага са више праваца. Украјински извори признају да је ситуација око града све гора, док су руске снаге већ обезбедиле своје положаје унутар Селидова.

Официр ВСУ са позивним знаком „Алекс“ потврдио је да су руске снаге постигле успех у источном делу града и сада се налазе у приватном сектору.

Након успеха на периферији, очекивано је да ће Руси кренути у акцију у самом центру, што је сада постало реалност. Пешадија се креће од куће до куће, а борбе у граду се све више интензивирају, са сукобима на северу, истоку и југу.

Украјински извори такође извештавају да су Руси преузели контролу над још једном шумом северно од града, чиме се круг око украјинских снага затвара. Напади се настављају и у околини Вишњевог, где се често чују артиљеријски удари и авијација.

Украјински снајпериста Прошински истиче да је кључни проблем украјинске војске недостатак људства, што омогућава Русима да напредују у малим групама и заузимају нове позиције.

ЗАШТО УКРАЈИНА И ГРУЗИЈА НИСУ ПРИМЉЕНЕ У НАТО: Планови да буду „жива снага“ у ратовима против Русије, тврди „Грузијски сан“

Извор: Правда.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА