Најновије

УН: Економија Газе разрушена и треба јој 350 година да се врати на ниво пре сукоба

Економија у Појасу Газе је потпуно разрушена због једногодишњег рата између Израела и Хамаса и ''биће потребно 350 година да се врати на ниво од пре сукоба'', упозориле су Уједињене нације.

У извештају о економским трошковима рата који је припремило њено тело за трговину и развој, УН су навеле да су борбе од 7. октобра прошле године уништиле остатке привреде и инфраструктуре Газе, преносе медији.

У извјештају, представљеном прошломесечној Генералној скупштини УН, наводи се да је заустављена привредна активност широм Газе, која је била слаба пре рата, не рачунајући минималне хуманитарне здравствене и прехрамбене услуге, које се одвијају у условима озбиљних несташица воде, горива, струје и битног ограничења кретања.

Примера ради, производне активности у грађевинарству у Појасу смањене су за 96 одсто, у пољопривреди за 93 одсто, а у сектору услуга за 76 одсто. С друге стране, незапосленост је достигла 81,7 одсто у првом кварталу 2024, навеле су УН и додале да ће се то вероватно погоршати све док трају војне операције.

УКРАЈИНСКА АРМИЈА КРЕНУЛА ТЕНКОВИМА ДА ПРОБИЈА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ:..

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА