Најновије

ДОДИК ПОРУЧУЈЕ ИЗ КАЗАЊА: Изолација Русије и Путина доказано безуспешна!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за РТ Балкан да су лидери првог дана Самита показали посвећеност идеји БРИКС-а, да су донели важне декларације које дају одговоре на све изазове које имамо данас у свету. Додик је истакао да је "изолација Русије и руског народа" немогућа.
Додик у Казању на Самиту БРИКС-а

Додик у Казању на Самиту БРИКС-а

Додик је оценио да је и организационо и садржајно први дан Самита БРИКС-а био веома успешан.

Председник Српске је на вечери поводом 16. Самита БРИКС-а у Казању за РТ навео да је безуспешно очекивати да се изолује Русија:

"Управо је заседање БРИКС-а показало да је безуспешно очекивати да се изолују Русија и руски народ, да се изолује Владимир Путин, те да се на тај начин покуша санкционисати Русија."

Путин о “Казањској декларацији”: Поставили смо смернице дугорочне сарадње

Подсећамо, у Казању данас је настављен Самит БРИКС-а, а земље учеснице су усвојиле завршну декларацију. Председник Руске Федерације Владимир Путин је истакао да је планирано да декларација буде достављена УН као заједнички документ. Руски лидер је на самиту показао и потенцијалну нову новчаницу јединствене валуте БРИКС-а.

"Припремљена је коначна декларација која садржи опште оцене стања у свету, сумирање резултата руског председавања БРИКС-ом и поставља смернице за дугорочну сарадњу", изјавио је Путин. 

Претходно је Путин предложио да се оформи списак земаља-партнера БРИКС-а и да се то унесе у завршну декларацију Самита, пише РТ Балкан.

Говорећи о проширењу БРИКС-а, руски председник је рекао да не би било исправно игнорисати изванредно интересовање земаља Глобалног југа и истока.

Погледајте ОВДЕ прву епизоду видео серијала ССП-а о “Вучићевим лажима”

Извор: Правда / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА