Најновије

ИЗ МИНУТА У МИНУТ! Руска снаге се спремају за жесток ударац

Напад на град Селидово траје већ два дана, а руске снаге су постигле значајан напредак у овом сектору. Источни део града је већ под контролом руских јединица, док на југу долази до великих напредовања, иако украјинска армија покушава контранападима да поврати изгубљене позиције, што чини фронт веома динамичним.

Према најновијим извештајима, руске снаге су преузеле контролу над комплексом медицинске установе у јужном делу Селидова, што представља важан корак ка даљем осигурању ове територије.

Поред тога, руска војска је успела да се приближи последњем путу за снабдевање града, који води ка Покровску, што може бити кључно за потпуну изолацију Селидова и прекид логистичких линија украјинских снага.

Јучерашњи успеси обухватају и пробој до Новодмитровке, јужно од Селидова, где се сада воде борбе на периферији села. Овај напредак додатно отежава позицију украјинске војске у овом региону, која се налази под сталним притиском.

Борбе у овом сектору се настављају и ситуација на терену се мења из часа у час.

The Economist: Руска армија је повратила 50 посто територија у Курској области и могла би да крене у офанзиву на Запорожје

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА