Најновије

ЛИТИЈУМ ЈЕ НА ЗАЛАСКУ: TO JE ДЕФЕКТНА ТЕХНОЛОГИЈА! Причају нам бајке и сумануте приче! (ВИДЕО)

Копање литијума изазвало би заиста стравичне последице по питању наше екологије, изјавио је редитељ Борис Малагурски гостујући на јутјуб подкасту Прави одговор.  Он је рекао да је то само је један део приче. 

- Други део приче је да се нама то представља као велика развојна шанса. Развојна шанса неке државе су људи, а не природни ресурси. Да су природни ресурси покретач економије, онда би афричке земље биле међу најбогатијима на свету. Напротив, оне су међу најсиромашнијима. Исто то сада имамо са Рио Тинтом и неким другим западним факторима, који гледају на Србију као на неку афричку земљу, коју ће да експлоатишу – закључује редитељ. 

Малагурски је навео и трећу ствар, а то је, да је литијум, према његовим речима „једна дефектна технологија која је на заласку“. 

- Ко је мало пратио вести, видео је колико се често литијумске батерије запале и то након што је ауто угашен. И може да запали гаражу, може да запали целу зграду. Управо те чињенице треба да нас подстакну да улажемо у нове технологије. Да се нешто питам, отворио бих фабрику за производњу натријум-јонских батерија, да ми будемо пионири те технологије. Или да смислимо неку трећу, нову технологију. Имамо бистре умове, младе научнике који освајају награде – подсећа Малагурски. 

Он је навео да нам причају бајке и да је цела та прича суманута. Такође, указао је како нас обесхрабрују да се боримо, „јер је свака борба узалудна, а заправо, сваки пут кад смо се борили успели смо“. 

Открио је и право стање демократије и живота у Канади, а такође и како је председник једне јужноамаеричке земље тужио међународне кредиторе и победио их, тако да су отписали 60 одсто дуга те земље. Како је рекао, и ми можемо да кренемо тим путем, а ко је тај председник и које земље, сазнајте у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА