Најновије

Посланици Вучићеве Српске листе признали: „Милан Радоичић одобрио гласање за избор Вјосе Османи за председницу Косова“

Посланици Српске листе Адем Хоџа из горанске заједнице и Фадил Гаши из ромске заједнице признали су да је од њих тражено да гласају за избор Вјосе Османи за тзв. председницу Косова, што су они и учинили пошто су добили одобрење тадашњег потпредседника Српске листе Милана Радоичића, пише вечерас приштински портал Reporteri.net.

Хоџа и Гаши су потврдили и да су имали састанак са тзв. косовским премијером Аљбином Куртијем, пре седнице на којој је требало да се гласа за избор Вјосе Османи.

Хоџа тврди и да има у телефону позив од Куртија и да је разговор био кратак, јер је јасно рекао да је спреман да подржи рад косовских институција, али да мора да се консултује са Радоичићем.

Горанска заједница никада није била за блокаду институција, ми смо увек подржавали функционисање институција и то смо у више наврата показали и договорили смо да се нађемо сутрадан, али сам му рекао да прво морам да се консултујем са Српском листом, конкретно са потпредседником Српске листе Миланом (Радоичићем), прецизирао је он.

Фадил Гаши је пренео да је одлука да се подржи Османи стигла до Радоичића, али да са њим није директно разговарао, већ је то учинио колега посланик Адем Хоџа.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА