Најновије

СИТУАЦИЈА ЈЕ КРИТИЧНА: Украјинци убрзано губе територију око Часовог Јара (МАПЕ)

У последњим извештајима са бојишта на истоку Украјине, појавиле су се информације о драматичном развоју ситуације у граду Часов Јар, у Доњецкој области, где су руске снаге, према извештајима, извршиле продор у позадину украјинских линија одбране. Према украјинским војним изворима, ситуација је близу преломне тачке.

Украјински извори преносе да су руски војници, користећи оклопно извиђачко возило БДРМ, успели да се пробију иза линија украјинских снага и изазову пометњу у украјинској позадини.

Познати украјински блогер, који се представља као „Бахмутскиј“, потврдио је ове информације на свом каналу, наводећи да су снаге ОСУ принуђене да воде борбе за сваку кућу и подрум у граду, али је одбацио тврдње о потпуном опкољавању.

- Часов Јар није у котлу, али ситуација је критична - навео је „Бахмутскиј“, признајући да су руски напади у последње време изузетно интензивни.

Овај извор такође је претходног дана известио о тешкој ситуацији за украјинске снаге у Доњецкој области, истичући да руске снаге свакодневно спроводе нападе под покровитељством дронова и артиљерије. „Пре неколико дана непријатељ је користио оклопна возила и успео да се помери напред. Сада радимо на њиховом уништењу уз помоћ дронова и артиљерије“, написао је он.

Осим директних напада на украјинске положаје, „Бахмутскиј“ наводи да руске снаге користе прецизне бомбе КАБ у свакодневним артиљеријским нападима на украјинске линије и позадину, што додатно отежава ситуацију за ОСУ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА