Најновије

Напредњаци славе 16. рођендан у Вршцу: Град под опсадом, деци отказани часови. Тарифа иста – 2.000 динара, сендвич и вода

Српска напредна странка данас обележава свој 16. рођендан, а прослава се овог пута одржава у “Миленијум центру” у Вршцу. Град је у опсадном стању, саобраћај у неким улицама ће бити заустављен, деци су отказани часови у музичкој школи, а присуство је обавезно за све запослене у јавним предузећима и установама. Осталим грађанима се нуди исто што и увек 2.000 динара, сендвич и флашица воде. Некима је “запала” и бесплатна фризура…

Уочи прославе рођендана Српске напредне странке и доласка председника Србије Александра Вучића, Вршац је у ужурбаним припремама.

Улице су опране, очишћени су чак и саобраћајни знакови. Хала Миленијум у којој ће се одржати прослава је у потпуности блокирана. Власници локала су обавештени да данас морају да затворе радње, деци која похађају музичку школу у овом центру отказани су часови.

Како кажу грађани Вршца, не раде ни локали у две прометне улице – Булевару Жарка Зрењанина и Улици Вука Карџића. На аутомобилима у овим улицама освануле су поруке следеће садржине:

“Поштовани суграђани, станари и корисници простора обавештавамо вас да ће у четвртак 24. октобра, у времену од 12 до 22 сата, саобраћај бити потпуно обустављен због потребе за паркирањем великог броја аутобуса на коловозу”, пише изеђу осталог у овој поруци.

Родитељима деце која похађају музичку школу стизало је следеће обавештење:

“Сутра не можемо да одржимо часове у Миленијуму, због посете председника. Тако да морамо да откажемо часове”.

Према информацијама портала Нова сваки Месни одбор СНС добио је налог да на прославу доведе најмање 200 људи.

2.000 динара или фризура

“Аутобуси крећу из Жабља, Чуруга, Каћа, Новог Сада и околине. Ја не могу да верујем да свако ко иде тим аутобусима за Вршац добија сендвич, флашицу воде и 2.000 динара. Возачи аутобуса такође добијају сендвич и 1.000 динара да нешто попију, али нису обавезни да присуствују том скупу”, пише у једној од порука које прослеђују грађани.

Обавезу да присуствују овом страначком скупу имају и запослени у јавним установама и предузећима. Из једног вртића стиже вест да ће васпитачице заузврат добити бесплатну фризуру у једном локалном фризерском салону.

„Не знам да ли ће на журки јести паризер и  паштету“

Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић, која иначе станује у Вршцу, каже да није све тако црно када живите у држави у којој се негује култ личности.

„Ево, на пример, вршачке васпитачице су добиле паре за фризуру и шминку како би биле лепе на прослави 16. рођендана СНС-а. Док се један број васпитачица буде фризирао и шминкао, њихов посао радиће неке друге васпитачице које нису биле те среће да им се плати да буду лепа и насмејана лица на рођенданским фотографијама СНС-а. Радници који раде у локалима у улици Вука Караџића у Вршцу сутра ће неочекивано имати слободан дан, јер је њиховим послодавцима „препоручено одгоре“ да сутра не раде, пошто том улицом треба да прође један много битан члан СНС-а. Многи Вршчани добиће по 2.000 динара да сутра заузму једно од 5.000 места колико их има у СПЦ Миленијум“, каже Ракић.

Међутим, додаје она, изгледа да нема нешто пуно ентузијазма код домаћег становништва, па ће хала морати да се пуни са људима из читаве Србије.

„И свима се осим сендвича и флашице воде плаћа са 2.000 динара долазак у Вршац и глумљење задовољног народа. Лепа вест за Вршчане је да су се радници из локалног комуналног предузећа разлетели ових дана, па су улице и зелене површине очишћене од смећа, чак су и саобраћајни знаци чишћени разређивачем од графита, што је за сваку похвалу. У близини СПЦ Миленијум су чак прекречена два навијачка мурала која су годинама ту стајала и нису никоме сметала, али изгледа да им је одзвонило са доласком Вучића у Вршац. Градска управа је саставила једно много љубазно и дирљиво писамце у којима се становницима булевара Жарко Зрењанин извињавају што ће им сутра партија која је окупирала државу направити пакао од живота, јер ће им улица бити потпуно блокирана због аутобуса који долазе из читаве Србије на страначку рођенданску журку“, каже Ракић и додаје:

„Не знам да ли ће се на рођенданској журки јести јефтин паризер и паштета од 37 динара, али знам да ово чему сведочимо ових дана у Вршцу показује да смо досегли степеник изнад партијске државе – а то је држава једног човека! Наиме, на апсолутно сваком билборду у Вршцу, а има их око 50-ак је постер Александра Вучића на ком пише „Градски одбор СНС Вршац“. Александар Вучић није члан Градског СНС одбора, јер нема пребивалиште у Вршцу. Такође он нема ниједну функцију у СНС-у јер је обичан члан, па је потпуно нејасно откуд само он на билбордима. Зар у шеснаестогодишњој историји СНС-а нема још заслужних чланова? Зар оснивач СНС-а Томислав Николић није заслужио бар један билборд? Изгледа да ни актуелни председник СНС-а Милош Вучевић није достојан да добије бар један билборд на рођенданској прослави властите странке. Потпуно је излишно говорити да нема ниједног билборда са сликом домаћина – Градског СНС одбора из Вршца. Порука је јасна: Вучић вреди бар 50 пута више од свих напредњака, јер њему свих 50 билборда, а осталима – шипак. Сутра ће Вршац бити један много тужан град и биће тако докле год живимо у држави која негује култ личности и страховладу, у којој је једна партија изнад државе и закона“.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА