Најновије

ПЛЕНКОВИЋ УОЧИ "ВЕЛИКЕ УКРАЈИНСКЕ ОДЛУКЕ": Руси ће да славе Милановића - он пева руску песмицу!

Дан уочи гласања у хрватском Сабору о одобрењу учешћа Хрватске у новој НАТО помоћи Украјини, премијер Хрватске Андреј Пленковић тврди како она не подразумева да ће војници бити послати у Украјину, али не негира да ће поједини официри за везу бити послати у Кијев.
Пленковић

Пленковић

Он је на конференцији за медије рекао да би у оквиру активности подршке Украјини НСАТУ два хрватска војника требало да оду у немачки Визбаден, али не и у Украјину и да му већ "помало досадно делује" стално да говори исто, преноси згaребачки "Индекс".

Ипак, председник Хрватске Зоран Милановић и део опозиције тврди да се Хрватска преко НСАТУ увлачи у сукоб са Русијом, а Пленковић каже да се ради о "манипулацијама и дезинформацијама" које је Милановић генерисао, а део опозиције "некритички прихватио".

"Влада ће ту тему истерати до краја. Нисам још од опозиције чуо шта имају против два војника у Визбадену. Нема слања хрватских војника у Украјину. Нити ко то предлаже, нити то може да се догоди", рекао је Пленковић.

Према његовим речима, НАТО ће у Украјини у склопу активности имати неколико војника за везу, али да је реч о људима који "не иду да ратују" него да надзиру логистику мисије.

"Ниједан од њих неће бити из Хрватске која шаље само двоје од укупно 700 војника", рекао је Пленковић.

Најавио је да ће на наредну седницу саборског Одбора за одбрану доћи в.д. заменика генералног секретара НАТО Борис Руге како би одбору, медијима и јавности тачно објаснио шта је НСАТУ.

Пленковић је казао да Руси славе Милановића јер, како је рекао, пева њихову песмицу и критиковао га због наратива о "зараћеним странама" уместо о "Русији као агресору" и Украјини као жртви.

"Апелујем на опозицију да ради дугорочног кредибилитета властитог здравог разума стану на праву страну историје", рекао је Пленковић.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА