Најновије

УРУШАВА СЕ ЦЕО ФРОНТ: Украјинци беже из Селидова – Руси опкољавају Кураховку и Горњак

Група Украјинаца из 15. бригаде Националне гарде покушала је да се пробије на запад према Вишњевому у оклопном аутомобилу „Козак-7“.  Под јаком ватром руских снага, које већ контролишу територију, објавио је Telegram-канал Војвода јавља.

Канал Condottiero такође тврди да Украјине беже из Селидова према село Вишњовоје.

Telegram-канал „Војни извиђач” преноси да су руске трупе заобишле Селидово са југа и заузеле Вишњовоје и да су пресекле Украјинцима пут за бекство. Односно: да је Селидово блокирано.

Британски војни стручњак Александар Меркурис наводи да су украјинске јединице које се боре у Селидову заробљене и да не могу да напусте град.

Одбрана непријатеља на фронту Покровск-Курахово почела је интензивно да се урушава последњих сати, изјавио је московски војни експерт – пуковник Јуриј Катјонок.

И додатно објаснио: „Украјинци се жале да неке њихове јединице беже из Селидова без наређења. То је нашим снагама омогућило да значајно напредују у самом граду. На деветоспратници насупрот пијаце већ се вије руска тробојка. Наши напредују и са северозапада. Украјинци су покушали са контранападом“.

Према Катјонку, 9. посебна мотострељачка бригада напредовала је знатно јужно од Селидова - од Цукурина у правцу Новодмитровке.

Југоисточно од Цукурина, 114. бригада је заузела Измаиловку. Поред тога, дошло је до значајног напретка руских снага које опседају Горњак.

Војни блогер Јуриј Подољака свему је додао:

- Ослобођење Измаиловке одсеца јединице Украјине које се налазе у Горњаку од једног од главних путева снабдевања. Наше трупе напредују у западном делу Горњака. Непријатељ се повукао у рејон рудника број 42 „Кураховскаја”. Ово значи да је у току оперативно опкољавање Горњака и Кураховке. Губитак рудника претвориће ситуацију за Оружане снаге Украјине у катастрофу. Ако не побегну – чека их  други Угледар.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА