Најновије

ЕРДОГАН ПРИЧАО СА ПУТИНОМ ТАЈНО? Откривен много битан детаљ разговора

Анкара жели да мировни преговори између Кијева и Москва почну што пре, каже турски лидер.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да је на Самиту БРИКС-а у Казању видео да руски лидер Владимир Путин тежи прекиду ватре у Украјини.

Он је открио да је са Путином разговарао о размени заробљеника, уз коментар да ће Анкара наставити да улаже дипломатске напоре како би се то наставило, и додао да је било речи и о уклањању мина из Црног мора и поновном оживљавању житног коридора. 

"Желимо да мировни преговори између две земље почну што је пре могуће и да отворимо пут за повољан исход. Наставићемо неуморно да радимо на остварењу овог циља", рекао је Ердоган турским новинарима по повратку из Казања, јавља Анадолу.

Председник Русије је, подсетимо, претходних дана открио да су Украјинци преко Турске предлагали руској страни преговоре. Ипак, сваки пут када би их Москва прихватила, Владимир Зеленски би одмах повукао предлог. 

Турска је већ једном била посредник између Москве и Кијева када су 2022. замало потписани Истанбулски споразуми. И тада, Кијев је био страна која је у последњем тренутку одлучила да ништа не потписује, иако је све већ било договорено, а према сведочењима главног украјинског преговарача са Москвом, мировни споразум није потписан због мешања Англосаксонаца. 

Путин: Украјинске снаге у Курској области не схватају да су опкољене

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА